מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

אורז לבן מאודה סיני

30 דקות / קל / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
אורז לבן מאודה סיני

🍚🥢איך מבשלים אורז לבן כמו סינים? 🥢🍚
את האורז הלבן שלנו אנחנו מכינים בלי טיפה אחת של שמן, ובלי מלח.
כשמבשלים אורז בצורה נכונה, לא צריך להרוס את הצורה הטבעית שלו ואפשר להנות ממנו כמו שהוא.

הכמויות המדויקות:
2 כוסות אורז (450 גרם)
3 כוסות מים (750 גרם)

אופן ההכנה

  1. שוטפים את האורז היטב ובזהירות שלא לפצוע אותו. שלמות האורז חשובה על מנת שלא יוציא עמילן (ממנו אנחנו מנסים להיפטר בשטיפה).
  2. כאשר המים הופכים להיות צלולים (גם כמעט זה בסדר), מסננים את האורז ואז מוסיפים אותו לסיר יחד עם המים המדודים.
  3. מביאים לרתיחה ואז מעבירים לבישול על הלהבה הכי קטנה בעוצמה הכי נמוכה.
  4. מבשלים עם מכסה סגור למשך 20 דקות.
  5. מכבים את האש ולא פותחים את המכסה למשך 10 דקות.
  6. בעזרת כף עץ או סיליקון ״פותחים״ את האורז כדי שלא יתקרר כגוש. וסיימנו!
  7. על מה חשוב להקפיד?
  8. סיר שהאורז לא יידבק אליו (לסיר לא טוב גם שמן לא יעזור כי לא בכל סיר אפשר לבשל אורז)
  9. אורז איכותי! שימו לב שכל הגרגירים שלמים ויפים כדי שתתקבל תוצאה אופטימלית.
  10. תעבדו עם כמויות מדודות ולא לפי העין, כדי להיות עקביים בתוצאות מושלמות.