בצק עם ביצים:
חלה בלי ביצים:
אופן ההכנה
- מחלקים את הבצק ל- 10 ומרדדים כל כדור לדף
- מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
- טורפים ביצה עם מעט מים ומשטחים על תבנית
- מכינים שתי תבניות: אחת עם שומשום לבן ואחת עם שומשום שחור.
- 5 רצועות טובלים בביצה ואז בשומשום לבן ומניחים בצד.
- מנקים את המשטח ומסננים את הביצה.
- עושים את אותה פעולה עם 5 הרצועות שנותרו אבל עם שומשום שחור.
- יוצרים שתי וערב בעדינות שהשומשום לא יתערבב.
- מכדררים על ידי דחיפה של הקצוות למטה.
- מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך).
- אופים 25 דקות על 200 מעלות.