מצרכים
- 40 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
- 400 גרם פרגית טחונה
- 250 גרם גזר (3 גזרים בינוניים)
- 300 גרם בצל (3 בצלים בינוניים)
- כוס שמן צמחי
- 2 כפות רוטב דגים
- כף סוכר
- כפית וחצי מלח
- כף סויה
- חבילת דפי אורז
אופן ההכנה
- משרים את פטריות השיטאקי כשעתיים במים פושרים וקוטמים להם את הרגליים, סוחטים אותם וקוצצים לקוביות קטנות.
- את הגזרים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
- בצל אחד קוצצים לקוביות קטנות ואת 2 בצלים הנותרים פורסים לרצועות.
- במחבת מחממים על אש בינונית כוס שמן ומוסיפים את הבצל שחתוך לרצועות, מטגנים עד שהבצל מגיע להזהבה עמוקה, ומעבירים לקערה כדי שיתקרר.
- נכין את המילוי- נטגן את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד שנקבל בצל חצי שקוף ואז נוסיף את הפרגית הטחונה ובאמצעות מרית עץ נפרק את הפרגית לחתיכות קטנות ככל שניתן.
- נבשל עד שהפרגית עשוייה ונוסיף פנימה את הגזר ופטריות השיטאקי. נערבב ונוסיף את כל מרכיבי התיבול, רוטב דגים, סוכר, מלח וסויה. נבשל הכל על אש גבוהה כ- 5 דקות עד שהגזר מתבשל לחלוטין.
- נוציא את המילוי לקערה וניתן לו להצטנן לטמפ’ החדר.
- בזמן הזה נארגן כלי גדול עם מים ו-2 צלחות.
- נכניס כ- 4 דפי אורז לתוך המים וניתן להם להתרכך כ- 2 דקות במים.
- נמרח באמצעות מברשת את 2 הצלחות בשמן מהבצל המטוגן.
- על צלחת אחת אנחנו נגלגל את הרולים ובצלחת השניה נניח את הרולים המגוגלים.
- ניקח דף אורז אחד לאחר שהתרכך ונפרוס על הצלחת, ניקח כף גדושה מהמילוי ונניח בתחתית דף האורז, נקבל את שני הכנפיים הצדדיים לכיוון המרכז, ומהתחתית נגלגל את הכל לגליל, בדומה לאגרול.
- נניח את הרול המגוגל על הצלחת המשומנת השניה ונפזר מעל שבבי בצל מטוגן.
- אם בצלחת הגלגול שלנו התמלאו נוזלים, יש לנגב באמצעות נייר סופג ולמרוח שמן מחדש.
- נמלא את הצלחת ברולים ונדאג שלא יגעו אחד בשני כדי שלא ידבקו במהלך הבישול.
- וניתן לבשל אותם ב-2 צורות שונות, המסורתית היא באידוי, נכנסים את הצלחת לתוך סיר אידוי ונאדה כ- 3 דקות.
- או במיקרו, נכסה את הצלחת בניילון נצמד עמיד למיקרו ונכניס ל2 דקות על חום גבוה.
- סיימנו, להגיש חם וישר לאחר האידוי.