מצרכים
בצק לחלה אחת:
- חצי כוס מים (125 מל)
- ביצה
- 2 כפות סוכר לבן (25 גרם)
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- 2 כפות שמן זית (20 מל)
- כפית גדושה שמרים יבשים (5 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
לבצק מחצי קילו קמח:
- חצי כוס מים (125 מל)
- 2 ביצים
- 40 גרם סוכר (3 כפות)
- 500 גרם קמח
- 30 מ״ל שמן זית (3 כפות)
- 2 כפיות שמרים (8 גרם)
- כפית וחצי מלח (8 גרם)
לבצק מקילו קמח:
- 375 מ״ל מים (כוס וחצי)
- 3 ביצים
- 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
- קילו קמח
- 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
- 3 כפיות גדושות שמרים (15 גרם)
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
לבצק מ- 2 קילו קמח:
- 750 מ״ל מים (3 כוסות)
- 6 ביצים
- 160 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 2 קילו קמח
- 120 מ״ל שמן זית (2/3 כוס)
- 2 כפות גדושות שמרים (30 גרם)
- 6 כפיות מלח (30 גרם)
אופן ההכנה
- מערבבים שמרים וסוכר במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
- מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
- מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק ל- 3 ומרדדים כל כדור לדף
- מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
- מאריכים את הרצועות מהקצוות ושומרים על מרכז עבה.
- את הרצועות קולעים לצמה כמו שמודגם בסרטון
- מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
- מברישים ביצה היטב מכל הכיוונים ומפזרים שומשום
- אופים 20 דקות על 200 מעלות.
אופן ההכנה
- מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכניסים את הבצק לקערה משומנת או מקומחת ומכסים.
- נותנים לו לנוח עד שהוא מכפיל את הנפח
- מחלקים את הבצק למספר הכדורים הרצוי
- לאחר הקליעה מניחים להתפחה עד הכפלת נפח
- מברישים ביצה ומפזרים שומשום
- אופים 20 דקות על 200 מעלות
מוזמנים לקבל השראה מ- 10 צורות קליעה שונות שמחכות לכם גם הן באתר!