מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מתכון לחלה

שעתיים / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
בצק לחלה של שחר ואורן

מצרכים

בצק לחלה אחת: 

  • חצי כוס מים (125 מל)
  • ביצה
  • 2 כפות סוכר לבן (25 גרם)
  • 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (20 מל)
  • כפית גדושה שמרים יבשים (5 גרם)
  • כפית מלח (5 גרם)

לבצק מחצי קילו קמח:

  • חצי כוס מים (125 מל)
  • 2 ביצים
  • 40 גרם סוכר (3 כפות)
  • 500 גרם קמח
  • 30 מ״ל שמן זית (3 כפות)
  • 2 כפיות שמרים (8 גרם)
  • כפית וחצי מלח (8 גרם)

לבצק מקילו קמח:

  • 375 מ״ל מים (כוס וחצי)
  • 3 ביצים
  • 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • קילו קמח
  • 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
  • 3 כפיות גדושות שמרים (15 גרם)
  • 3 כפיות מלח (15 גרם)

לבצק מ- 2 קילו קמח:

  • 750 מ״ל מים (3 כוסות)
  • 6 ביצים
  • 160 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 2 קילו קמח
  • 120 מ״ל שמן זית (2/3 כוס)
  • 2 כפות גדושות שמרים (30 גרם)
  • 6 כפיות מלח (30 גרם)

אופן ההכנה

  1. מערבבים שמרים וסוכר במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
  2. מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
  3. מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
  4. מחלקים את הבצק ל- 3 ומרדדים כל כדור לדף
  5. מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
  6. מאריכים את הרצועות מהקצוות ושומרים על מרכז עבה.
  7. את הרצועות קולעים לצמה כמו שמודגם בסרטון
  8. מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
  9. מברישים ביצה היטב מכל הכיוונים ומפזרים שומשום
  10. אופים 20 דקות על 200 מעלות.

    אופן ההכנה

    1. מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף
    2. מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
    3. מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
    4. מכניסים את הבצק לקערה משומנת או מקומחת ומכסים.
    5. נותנים לו לנוח עד שהוא מכפיל את הנפח
    6. מחלקים את הבצק למספר הכדורים הרצוי
    7. לאחר הקליעה מניחים להתפחה עד הכפלת נפח
    8. מברישים ביצה ומפזרים שומשום
    9. אופים 20 דקות על 200 מעלות

    מוזמנים לקבל השראה מ- 10 צורות קליעה שונות שמחכות לכם גם הן באתר!