מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

גרנולה ביתית

שעה / קל / 20 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
גרנולה ביתיית של שחר ואורן

מצרכים

  • חצי כוס שיבולת שועל עבה
  • רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
  • רבע כוס שקדים קצוצים
  • רבע כוס גרעיני חמניה
  • רבע כוס גרעיני דלעת
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות סוכר חום
  • תוספות (אופציונלי):
  • רבע כוס קוקוס
  • 3 כפות פולי קקאו גרוס

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בקקאו, מוסיפים אותו בסוף כדי שלא יישרף.
  2. על אש בינונית מתחילים לבשל תוך כדי ערבוב מדי דקה עד ששומעים את הגרעינים מתפצפצים והצבע של התערובת מזהיב.
  3. מכבים את האש ומניחים לקירור בטמפ החדר.
  4. – כשזה התקרר לחלוטין מפוררים את הגרנולה ובזמן הזה תוקעים חצי ממנה כי אי אפשר להתאפק מכמה שזה פריך!
  5. תכינו לכם קערה מפנקת עם יוגורט ופירות, תוסיפו מהגרנולה ומתזגו מעל קצת סילאן וטחינה גולמית ותודו לנו על זה