מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

דולמה

שעתיים / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
דולמה של שחר ואורן

מצרכים

  • כרוב גדול
  • בצל בינוני
  • 3 גזרים
  • חצי צרור פיטרוזילה
  • חצי צרור כוסברה
  • 2 וחצי כוסות אורז יסמין
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כוס סוכר
  • 10-12 שזיפים מיובשים מגולענים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן
  • רסק עגבניות קטן
  • מיץ מלימון אחד
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כוס סוכר
  • כוס וחצי מים

אופן ההכנה

  1. מוציאים את ליבת הכרוב באמצעות סכין מעבירים לקערה גדולה ומכסים בניילון נמצד עמיד למיקרו.
  2. מחממים במיקרו את הכרוב כ-15 דקות על חום גבוה.
  3. מפרידים את העלים שלו. אם החלק הפנימי עדיין קשה, אפשר להחזיר לעוד כמה דקות במיקרו.
  4. קוצצים בצל ומגרדים בפומפייה את הגזרים.
  5. קוצצים פטרוזיליה כוסברה דק
  6. שוטפים את האורז ומסננים את הנוזלים.
  7. מכניסים לסיר רבע כוס שמן, את האורז המסונן, גזר, בצל, ירק קצוץ ומתבלים עם רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, כורכום, סוכר.
  8. מבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.
  9. חוצים את העלים ומסירים את החלק הקשה באמצע העלה.
  10. לוקחים כף מהמילוי ומגלגלים בתוך כל עלה.
  11. מערבבים יחד באמצעות מטרפה את כל מרכיבי הרוטב עד איחוד של החומרים.
  12. מסדרים עלי כרוב בתחתית ומסדרים בצורה צפופה את גלילי הכרוב הממולאים שכבה אחר שכבה.
  13. מפזרים שזיף מיובש מגולען ושופכים את הרוטב מעל.
  14. אם הרוטב לא מכסה הכל, מוסיפים מים עד שהוא מגיע לגובה הכרוב.
  15. מביאים לרתיחה ומורידים את האש לאש קטנה.
  16. מבשלים למשך שעה וחצי עם מכסה סגור.