מצרכים
אטריות:
- 400 גרם קמח (עדיפות לקמח לחם אם יש)
- 200 מ״ל מים
- קמצוץ מלח
- שמן סויה/קנולה
רוטב:
- 300 גרם פרגית טחונה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ – להפריד בין החלק ירוק והלבן.
- אצבע ג׳ינג׳ר קצוצה (15 גרם)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס הוי סין (70 גרם) (אם אין, להחליף בטריאקי)
- כוס יין סיני (250 מ״ל) (אם אין, להחליף בסאקה או יין לבן)
- 2 כפות שמן צ׳ילי (30 מ”ל)
- 1/4 כוס מיסו בהיר (70 גרם)
- 2.5 כפות מחית גוצ’וג’אנג (50 גרם) מחית פלפלים קוריאנית (אם אין אפשר להחליף באריסה)
- כף סוכר
- 2 כפיות מלח
- כף סויה
הגשה:
- קוביות כרוב
- שמן צ’ילי
- שומשום
- סויה
- כף סוכר
אופן ההכנה
- מוסיפים לקערה גדולה את הקמח ומוסיפים קמצוץ מלח, תוך כדי ערבוב מתמיד מוזגים לאט את המים בזרם דק.
- ממשיכים לערבב עד שמקבלים פירורים גדולים ולא נשארים עודפי קמח בקערה, מאחדים את הכל גוש ומעבירים למשטח.
- לשים כ-4 דקות עד שמקבלים גוש אחיד, הבצק לא צריך להיות יפה או חלק, הוא יגיע לזה בהמשך.
- מכסים את הבצק בקערה הפוכה או ניילון ומנחים לו לנוח כ- 20 דקות.
- לאחר המנוחה לשים את הבצק כ- 4 דקות.
- ומכסים ונותנים שוב מנוחה של 20 דקות.
- לשים את הבצק שוב ועכשיו כבר נקבל בצק חלק ואלסטי.
- ניתן לו צורה של מלבן, נכסה וניתן לו מנוחה של 10 דקות.
- נחתוך את הבצק ל-5 חתיכות, משקל של בערך 100 גרם לכל חתיכה
- נרדד כל חתיכה למלבן, נשמן היטב ונניח בכלי, נרדד את כל החתיכות, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר.
- יש לתת בצק לנוח כ-3 שעות לפני המתיחה לנודלס, הבצק יכול להישמר במקרר עד 3 ימים.
- נכין את הרוטב:
- במחבת חמה עם שמן נבשל את הפרגית הטחונה עד שהיא מבושלת, נוציא מהמחבת לכלי ונשאיר בצד.
- למחבת עם 3 כפות שמן, נוסיף את הג’ינג’ר והחלק הלבן של הבצל הירוק ונטגן כ-2 דקות.
- בכלי נפרד נערבב יחד מיסו, מחית גוצ’וג’אנג, הוי סין, יין סיני, שמן צ’ילי, מלח, סוכר וסויה.
- נחזיר למחבת את הפרגית הטחונה המבושלת ונמשיך לבשל כ- 2 דקות.
- נוסיף את הרוטב מעל נביא לרתיחה ונבשל על אש גבוהה כ-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.
- נרתיח סיר מים גדול – לפחות 2 ליטר
- ונחתוך כרוב לקוביות גדולות
- נוציא את הבצק מהמקרר, נניח מלבן בצק על משטח עבודה
- נרדד את הבצק, ונניח את המערוך במרכז הבצק ונלחץ כך שנקבל תעלה במרכז המלבן.
- נאחוז בבצק משני צידו, נמתח אותו, ונכה אותו על המשטח תוך כדי מתיחה של בצק.
- לא להשתהות, ולא לפחד למתוח, טכניקה שדורשת תרגול, גם אם הבצק נקרע זה בסדר תפסו אותו המשיכו למתוח.
- לאחר המתיחה, נקרע את הבצק מהאמצע (מהחריץ שיצרנו באמצעות המערוך)
- ונכניס מיד לסיר המים הרותחים.
- נכניס גם חופן של כרוב למים, שהנודלס צף, נבשל עוד דקה ונסנן החוצה.
- נוסיף כף הגשה גדולה של הרוטב מעל הנודלס והכרוב, שמן צילי, סויה ושמן שומשום, בצל ירוק (מהחלק הירוק)
- נערבב היטב, ונעביר לקערת הגשה.
- נוסיף עוד קצת בצל ירוק.
- בתאבון