מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פלאפל

3 שעות / מתקדם / 5 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פלאפל

מצרכים

פלאפל:

  • 2 כוסות לך גרגירי חומוס יבש
  • רבע צרור פיטרוזיליה
  • רבע צרור כוסברה
  • בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • כפית מלח
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית סודה לשתיה

צ’יפס של פלאפל:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • כוס בירה
  • כוס קמח לבן
  • כפית מלח
  • ביצה

אופן ההכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך 24 שעות
  2. מסננים מהנוזלים, מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים בעזרת סקופר או בידיים
  4. מחממים שמן בסיר עמוק ומוגנים עד להשחמה מלאה.
  5. פורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
  6. מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  7. טובלים את תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים להזהבה.