מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חלת מחמצת

יממה / מתקדם / חלה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

סטרטר:

בצק חלה:

  • 300 גרם סטרטר
  • 125 גרם (חצי כוס) מים
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח לחם
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • ביצה
  • כפית (5 גרם) מלח
  • 2 כפות (25 גרם) שמן זית

אופן ההכנה

  1. תחילה נוודא שיש לנו מחמצת שאכלה ביומיים האחרונים. מדריך למחמצת מחכה לכם אצלנו בהיילייט!
  2. מערבבים מחמצת, קמח ומים ונותנים לזה להכפיל נפח במשך מספר שעות.
  3. מערבבים את הסטרטר במים ומוסיפים קמח, סוכר, מלח, ביצה ושמן זית.
  4. מעבדים במהירות בינונית למשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מהדפנות.
  5. מעבירים לקערה ומכסים. נותנים מנוחה של שעה.
  6. כעבור שעה נחלק את הבצק לחמישה חלקים שווים
  7. מכל חלק ניצור כדור, נגלגל ואז ניצור רצועה עבה במרכז ודקה בקצוות.
  8. נטבול את הרצועות במים ונצפה בשומשום.
  9. נקלע חלה מחמש רצועות, שגם אופן הקליעה המלא מחכה לכם בהיילייט. כמובן שהקליעה והחלוקה יכולות להיות מכמה רצועות שתרצו, זה נתון להחלטתכם.
  10. מתפיחים מכוסה בטמפרטרת החדר למשך לילה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  11. מורחים ביצה ומפזרים אקסטרה שומשום.
  12. אופים במשך 25 דקות על 200 מעלות.
  13. מחמצת זה אתגר אבל זה קל הרבה יותר משנדמה!
  14. מוזמנים להצטרף אלינו ולהתייעץ תמיד!