מצרכים
בצק:
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- כוס מים (250 מל)
- כף שטוחה שמרים יבשים (10 גרם)
- כף סוכר (15 גרם)
- 2 כפות שמן זית (25 גרם)
- כפית מלח (8 גרם)
מילוי:
- 150 גרם מוצרלה
- 150 גרם גאודה
- 150 גרם חלומי
- 2 ביצים
- כפית מלח
- 4 חלמונים
- חמאה רכה להברשה
אופן ההכנה
- ראשית נתחיל מהבצק:
- בקערת מיקסר נערבב מים, שמרים וסוכר וניתן להם לעמוד 5 דקות עד שמתקבל מעט קצף אפור.
- נוסיף את כל שאר המרכיבים של הבצק ונעבד במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שהבצק הופך חלק ונפרד מהדפנות.
- נקמח קערה ונעביר את הבצק, נכסה ונתפיח שעה.
- בזמן שהבצק תופח נכין את המילוי על ידי גירוד הגבינות וערבוב עם ביצים ומלח. נניח בצד.
- נפריד 4 ביצים ונשמור את החלמונים בנפרד עם מעט מהחלבון (לא מופרד לחלוטין)
- נחמם מעט חמאה שיהיה קל למרוח אותה בעזרת מברשת.
- נחזור אל הבצק-
- נחלק אותו ל- 4 חלקים שווים (אני נעזר במשקל) ונכדרר אותם. נניח בצד מכוסה למשך 15 דקות.
- נרדד כל כדור לאליפסה, נפזר לאורך 2 כפות מהמילוי ונצבוט מעל.
- נהפוך את הבצק על הצד הצבוט, והצד החלק יופיע למעלה.
- בעזרת סכין חדה, נבצע חתך לאורכו של הבצק, אבל נתחיל ונסיים כ- 3 סמ מהסוף על מנת שלא יתפרק.
- נסדר בתבנית ונכניס לאפייה למשך 15 דקות בתנור שחומם ל 200 מעלות.
- בתום הזמן, הגבינות כבר צרובות והמאפה התחיל להשחים.
- ניצור גומה במרכז הגבינות ונכניס את החלמון בעדינות שלא יתפוצץ.
- נבריש את המאפה היטב בחמאה ונחזיר לאפייה למשך 3 דקות נוספות.
- זהו! עכשיו אפשר להתנפל על זה!