מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

גנאש שוקולד

10 דקות / קל / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
גנאש שוקולד

יודעים מה פירוש המילה ״גנאש״?
התשובה בפנים + 2 מתכונים לגנאשים!
לכבוד הימים הקרים והולנטיין שמתקרב, הכנו לכם את הריל הכי שוקולדי שיש, על גנאש שוקולד.
אז מה זה בעצם גנאש?
גנאש זה ערבוב של שוקולד ונוזל. לא משנה איזה שוקולד, ולא משנה איזה נוזל.
ישנן מגוון דרכים להכין גנאש שוקולד, הדרך האהובה עלי היא בן מארי- אמבט מים חמים.
אני בוחר בקערה שיושבת על הסיר, אך לא נוגעת במים, והחום של האדים עושה את העבודה וממיס את השוקולד בתוך הנוזל. חשוב להקפיד על ערבוב כדי לסיים את התהליך כמה שיותר מהר ולא להמשיך לחמם את הנוזל יתר על המידה.
בן מארי זו דרך נקייה, קלה, ומאוד קשה לפשל איתה.
אם תרצו לגוון, תוכלו להוסיף נוזלים עשירים בטעם כמו קפה, אלכוהול או מחיות פרי, וייפתח מולכם עולם שלם של אפשרויות.

גנאש קלאסי:
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה

גנאש פרווה:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם קרם קוקוס

בצרפתית גנאש=טיפש
היה טבח שבטעות שפך שמנת על שוקולד, השף כעס וצעק עליו ״גנאש״ (טיפש), אך בעצם ממש אהב את התוצאה, והחליט לאמץ את זה 💫