מצרכים
- 2.5 ק״ג כתף טלה
- כוס רוטב הוי-סין
- 6 שיני שום כתושות
- אריזת תפוחי אדמה קטנים (1 ק״ג)
- 4 שומר חתוכים לרבעים
- כוס יין שאוסינג סיני (לא כשר)
- או כוס סאקה (לגרסה כשרה)
- כוס מים
אופן ההכנה
- מערבבים את הרוטב הוי-סין ביחד עם השום הכתוש.
- מורחים את הרוטב בנדיבות על הכתף טלה.
- מניחים בתוך תבנית עמוקה מרופדת בנייר אפייה.
- מוסיפים לתבנית תפוחי אדמה קטנים ואת רבעי השומר.
- שולחים לתנור בחום סטטי עליון תחתון 220 מעלות למשך חצי שעה כדי לקבל זיגוג יפה של הרוטב.
- מוציאים מהתנור ומוזגים את היין הסיני או הסקה לתבנית, ומוסיפים את המים.
- נכסה תחילה בנייר אפייה, ומעל מספר שכבות של נייר כסף.
- שימו לב להשתמש בתבנית עמוקה ולהדק את הנייר כסף טוב טוב כדי שלא יטפטף בתנור. אם השתמשת בתבנית קטנה מגודל התנור, מומלץ להניח את התבנית עם הכתף בתוך תבנית אטומה ולא על רשת. שאם יטפטף זה לא ימצא את עצמו בתחתית התנור.
- שולחים לתנור לעוד 3 שעות על חום 150 מעלות.
- וכשפותחים את הנייר כסף. מתגלה הקסם!
- בתאבון.