מצרכים
- 375 גרם (כוס וחצי) מים
- 560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן
- כפית שמרים יבשים
- כפית מלח
- 100 גרם זיתים ירוקים קצוצים להוספה
אופן ההכנה
מתחילים מלהכניס את המים והשמרים, ולאחר 2 דקות גם את הקמח והמלח.
נעבד במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות עד שמקבלים בצק חלק ומבריק.
בסוף הלישה מוסיפים את הזיתים וממשיכים ללוש עד לפיזור אחיד.
מכסים ושולחים למנוחה של חצי שעה ולאחריה מרטיבים את הידיים ומבצעים קיפולים לבצק.
הקיפולים מכניסים אוויר ושומרים על המבנה הגבוה של הלחם.
לאחר מנוחה נוספת מעצבים את הבצק לכיכר, או לכדור (מה שבא לכם!)
מורידים את הבצק למשטח מקומח או משומן
מותחים את כל הקצוות למרכז (בדומה לקיפולים שעשינו) זה מה ששומר את הלחם גבוה.
שולחים להתפחה של שעה. ניתן לבצע התפחה בתוך כלי התפחה.
מחממים תנור ל 250 מעלות.
חורצים את הלחם באיקס במרכז
משפריצים מים ומכניסים לאפייה. נתחיל מחמש דקות על 250 מעלות, ואז נוריד ל 200 מעלות ונאפה למשך 20 דקות נוספות.
ניתן ללחם להתקרר לפני שחותכים (😉)