מצרכים
- כוס וחצי מים פושרים
- 4 כוסות קמח לחם
- כפית שמרים יבשים
- כפית מלח
אופן ההכנה
- אל קערת מיקסר נכניס את המים והשמרים וניתן להם לעמוד מספר דקות עד שהשמרים מתמוססים במים.
- נוסיף את הקמח והמלח ונתחיל בלישה איטית למשך 3 דקות.
- נעלה את המהירות לגבוהה לעוד כ 5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.
- נקמח קערה ונעביר את הבצק, נכסה ונתפיח למשך שעה.
- נפתח את הבצק למלבן. נקפל לשלוש, נסובב, ונגלגל לצורת כיכר.
- נצבוט קלות את הצדדים כדי שכל שטח הפנים יהיה חלק.
- נתפיח לעוד שעה.
- נחמם תנור ל 250 מעלות .
- נחרוץ את הבצק בעדינות, נשפריץ מים מכל הכיוונים ונכניס לתנור.
- מיד לאחר הכניסה לתנור ננמיך את החום ל 200 מעלות.
- נאפה 30 דקות.
- אנחנו יודעים שקשה להתאפק, אבל תנו ללחם כמה דקות בחוץ לפני שפורסים אותו 😉