מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

לחמעג’ון

שעתיים / בינוני / 4 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
לחמעג'ון

מצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח 00 מנופה (אפשרי עם קמח לבן רגיל גם)
  • רבע כוס שמן
  • כפית גדושה מלח
  • 2 כפות סוכר
  • כף שמרים
  • 700 מ״ל / גרם מים פושרים (לא קרים ועדיפות למים מסוננים)

טופינג:

  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 3 עגבניות תמר אדומות או 2 עגבניות גדולות אדומות
  • פלפל אדום
  • 2 שיני שום גדולות
  • ½ קילו בשר טחון דק
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • כפית גדושה כמון
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • כף גדושה מלח דק

אופן ההכנה

  1. בסיר של המיקסר נשפוך את הקמח לאחר ניפוי,
  2. נוסיף שמרים, סוכר וחצי מכמות המים.
  3. נתחיל בלישה במיקסר במצב הכי איטי שיש (מהירות 1) למשך 2 דק׳, נמשיך במזיגת המים פנימה בהדרגה, נשפוך את המלח פנימה ולאחר מכן נוסיף את השמן לאט לאט.
  4. לאחר שהבצק קיבל את כל השמן מגבירים את המיקסר למהירות בינונית (לא גבוהה – מהירות 3) למשך 10 דק׳ של לישה. עוצרים, סוגרים בניילון נצמד את הקערה ומניחים בטמפ׳ החדר למשך שעה.
  5. בזמן הזה נכין את הטופינג.
  6. במעבד מזון מכניסים את הירקות וטחונים היטב. בכלי רחב ועמוק (שנוח לערבוב) מניחים את הבשר ושופכים את הירקות הקצוצים.
  7. מוסיפים את שאר מרכיבי הטופינג ולשים בעזרת הידיים על לקבל מסה אחידה.
  8. מכניסים את מסת הבשר למקרר עד לשימוש.
  9. לאחר שעה, קורצים את הבצק ל12 כדורים שווים ומניחים במגש משומן.
  10. מכסים בניילון נצמד למשך 30 דק׳.
  11. מחממים תנור ל240 מעלות טורבו.
  12. על מגש מרופד נייר אפייה שופכים מעט שמן, מניחים 2 כדורי בצק ומרדדים בעזרת האצבעות עם ידיים משומנות.
  13. מוסיפים חופן של בשר (בערך 2 כפות גדושות) מפזרים באחידות על הבצק ואז חוזרים על פעולת הרידוד יחד עם הבשר.
  14. מוזגים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור.
  15. מתחילים באפייה בחלק התחתון של התנור למשך 4 דק׳. (ממש על תחתית התנור לדימוי של אבן שמוט)
  16. לאחר מכן מעבירים את המגש למרכז התנור ומשנים למצב גריל למשך 4 דק׳ נוספות.
  17. מוכן ברגע שתקבלו צבע שחום כהה בקצוות – מוצאים לצינון של 10 דק׳ וניתן לאכול.