הקינוח מאופיין בשכבות של קרם סולת עשיר עם נגיעות מי ורדים ומי זהר. לילות ביירות מתכון קלאסי במטבח הלבנוני בזכות המרקם הרך והטעמים העדינים שלו. הוא מוגש קר והוא מושלם.
מצרכים לילות ביירות מתכון
קרם סולת:
- 480 מל חלב (2 כוסות)
- 250 מל מים (כוס)
- 250 מל שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם סולת
- 5 טיפות מי זהר
- 3-4 גרגירי מסטיקה טחונים לאבקה (אופציונאלי)
קצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 2 חבילות אינסטנט
- 2 כוסות חלב
סירופ סוכר:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- 3 טיפות תמצית זאהר
הגשה:
- פיסטוקים גרוסים
- ורדים מיובשים
אופן ההכנה של לילות ביירות
- מערבבים בסיר את כל מרכיבי קרם הסולת על אש בינונית, עד שמתקבל מקרם דייסתי (כשמופיעים בועות גדולות) ומוזגים לכלים (אם מוזגים לכלי פלסטיק, תחכו טיפה שיתקרר ואז תמזגו)
- מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף (לעצלנים אפשר פשוט למרוח את הקצפת מעל 😉)
- מקשטים עם פיסטוק טחון וורדים.
- מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ, ומצננים.
- בהגשה מוזגים את הסירופ מעל ואוכלים בהנאה.
הכנתם? נשמח לקבל הצצה על המנה המדהימה שלכם, שתפו איתנו באינסטגרם.
מחפשים לעשות קינוחים אחרים? גלו את אוסף העוגות שלנו