מצרכים
לקראמבל:
- 50 גרם חמאה רכה
- 50 גרם קמח
- 50 גרם סוכר
לבלילה:
- כוס וחצי קמח (210 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן (65 גרם)
- 1 ביצה L
- 1/3 כוס חלב (85 גרם)
- כוס אוכמניות טריות
אופן ההכנה
- נכסה שקעים של תבנית קאפקייקס עם תחתיות
- נתחיל מהכנת הקראמבל על ידי עיבוד הסוכר, הקמח והחמאה יחד עד לפירורים ונניח בצד.
- נכין את הבלילה על ידי עיבוד כל המצרכים יחד (חוץ מהאוכמניות) עד לקבלת תערובת אחידה.
- טיפ 1: המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר- כך מתערבבים בצורה אחידה יותר.
- טיפ 2: על מנת לא לפתח גלוטן, וכן לקבל מרקם פירורי של עוגה בחושה, אנחנו צריכים לעבד לזמן המינימלי.
- לאחר שהבלילה מוכנה, מוסיפים את האוכמניות ומערבבים רק עד פיזור אחיד.
- מוזגים מהבלילה אל תוך השקעים שבתבנית עד 3/4 גובה
- מפזרים קראמבל מעל.
- אופים למשך 30 דקות על 180 מעלות סטטי
- נותנים לזה מספר דקות להצטנן וטורפים!