מצרכים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 3/4 כוס קמח (110 גרם)
- שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית)
- רבע כוס שברי עוגיות לוטוס
- חצי כוס שמן צמחי ניטרלי (100 גרם)
- 1/2 כוס ממרח לוטוס צ׳אנקי
- (אופציונאלי) כפית שטוחה משפר אפייה (4 גרם)
- מיכל שמנת צמחית להקצפה (500 גרם)
- כף אינסטנט פודינג וניל
- 1/3 כוס ממרח לוטוס חלק
אופן ההכנה
- במיקסר מקציפים עם וו גיטרה ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מורידים את המהירות למהירות איטית ומוסיפים את השמן בזרם דק מהדופן עד להטמעה.
- מנפים פנימה את האבקות ומוסיפים וניל ושברי העוגיות ומערבבים עד להטמעה, מוודאים עם לקקן שהכל מעורבבמהתחתית.
- מעבירים לכלי אפייה (קאפקייק) עד ל-3/4 מהגובה.
- אופים במשך 20 דקות על 165 מעלות.
- נועצים קיסם במרכז, אם הוא יוצא יבש עם פירורים, זה מוכן. אם זה יוצא מעט לח, נמשיך לאפות למשך עוד 5 דקות.
- ממלאים ממרח לוטוס קראנצי בשקית זילוף עם צנתר חלק קטן.
- לאחר האפייה מחוררים את הקאפקייקס באמצעות סכין קטנה, ומזלפים פנימה את ממרח הלוטוס.
- במיקסר מקציפים את השמנת הצמחית במהירות גבוהה עם בלון הקצפה ביחד עם אינסטנט פודינג.
- כשהקצפת יציבה מכניסים את ממרח הלוטוס החלק ומערבבים עד לקבלת קצפת חלקה.
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים מעל הקאפקייקס, מחממים מעט ממרח לוטוס חלק ומזלפים מעל הקצפת.
- לפני ההגשה נועצים עוגיית לוטוס במרכז הקצפת.