מצרכים
- 400 גרם בצק עלים (השתמשנו בבצק עלים חמאה)
- 100 גרם פרמזן
- 100 גרם גאודה
- 100 גרם שומשום
- ביצה
- כפית מלח ים אטלנטי גס
(לגרסה פרווה ניתן להשתמש בבצק עלים פרווה וגבינות טבעוניות.)
אופן ההכנה
- נפתח בצק עלים לאורך ונמרח אותו בביצה
- על הביצה נפזר באחידות את המלח
- על חצי מהבצק נפזר את הגבינות המגורדות
- נקפל את הבצק לחצי כך שיכסה את הגבינות
- נמרח שוב ביצה ונפזר שומשום בנדיבות.
- נעבור עם מערוך כדי להדביק את השומשום והגבינות
- נחתוך מקלות ברוחב של בערך אצבע
- נסובב כל מקל עד שנקבל צורת ספירלה
- נאפה על 180 מעלות סטטי עליון ותחתון למשך 20 דקות, או יותר אם עדיין לא הושחמו.