מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מרק פו (Pho) ויטנאמי

שעתיים / בינוני / 6 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מרק פו (Pho) ויטנאמי של שחר ואורן

מצרכים

  • 3 ליטר מים
  • 4 שוקיים של עוף
  • בצל בינוני
  • 3 תרמילי הל שחור (או 6 רגיל)
  • 4 כוכבי אניס
  • מקל קינמון
  • 1/3 כוס רוטב דגים
  • כף וחצי מלח

להגשה:

  • חסה
  • כוסברה
  • בצל ירוק
  • נבטים
  • לימון
  • בזיליקום
  • צ׳ילי אדום

אופן ההכנה

  1. מכניסים את השוקיים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
  2. נסנן את הקצף שצף בסיר ואז נוסיף את כל שאר המצרכים יחד עם הבצל השרוף.
  3. לאחר שעה של בישול מפרקים את העוף. את הבשר שומרים בצד והוא יוגש עם המנה, ואת העצמות מחזירים לסיר לעוד 30 דקות בישול.
  4. בזמן שהמרק מתבשל עושים את ההכנות להגשה- שוטפים ירקות ומפרידים עלים, ומשרים את האטריות במים חמימים (ליטר של מים רותחים וליטר מים רגילים מהברז)
  5. כאשר המרק מוכן, בודקים שהאטריות רכות, אם לא מוסיפים עוד מים רותחים עד שהאטריות רכות. מכניסים חופן אטריות לקערת הגשה.
  6. עכשיו אנחנו מבצעים בפעולה של חימום האטריות מביאים את המרק לרתיחה ובעבוע מלא. מוזגים על האטריות מרק רותח, ואז מחזירים את המרק חזרה לסיר ללא האטריות, והסיבה לכך היא שחום המרק מבשל את האטריות בדיוק ברגע ההגשה, ומנגד, האטריות לא מורידות את טמפרטורת המרק. מוזגים בחזרה מרק על האטריות.
  7. ממש רגע לפי ההגשה מרכיבים על המרק והאטריות חופן מכל הירקות שלנו, וכמובן לא לשכוח את העוף.
  8. מומלץ לסחוט לימון על הכל ולהוסיף סרירצה לפי טעם.