בואו לחמם איתנו את החורף עם קערה מנחמת. מתכון למרק תירס עם מרקם קטיפתי עשיר בטעם טוב. מחפשים משהו בריא וטעים לחמם איתו את הלב? אז תתכוננו להתענג על כל כף.
מתכון למרק תירס
מצרכים
מרק:
- 2 פחיות גדולות של תירס מסוננות (650 גרם)
- 2 ליטר מים
- 2 ביצים
- 40 גרם סוכר
- 20 גרם מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 50 גרם קורנפלור
- 80 מ״ל מים
קישוט:
- כפית שמן שומשום
- שבבי צאו מיין (עלה סיגר מטוגן ומפורר)
- בצל ירוק
אופן ההכנה
- טוחנים עם מוט בלנדר כ-500 גרם (בערך 3/4 מהכמות) תירס יחד עם 500 מ״ל מים, טחינה גסה, אנחנו רוצים שישארו קצת גושים, ומוסיפים את יתרת התירס השלם לבלילה.
- מקשקשים 2 ביצים בקערה נפרדת כדקה עד שהמרקם הצמיגי של הביצים נשבר ונותרת בלילה נוזלית, מניחים בצד.
- בסיר ממלאים את 1.5 ליטר שנשארו ומוסיפים את בלילת התירס פנימה, מערבבים ומתבלים עם סוכר מלח ופלפל לבן מערבבים היטב מכסים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק הגיע לרתיחה, מערבבים את הקורנפלור עם 80 מ״ל מים ומוסיפים למרק, מערבבים עד שמגיע לרתיחה.
- מכבים את האש, ומזלפים את הביצים פנימה בזרם דק באיטיות ובעדינות תוך כדי ערבוב עדין של המרק עם כף ומקבלים נטיפים יפים במרק.
- חשוב לשים לב להכניס את הביצים למרק רק בטמפרטורה גבוהה, אחרת הביצים יטמעו במרק וסמיכו אותו יותר.
- מוזגים מרק לקערות ובכל קערה מזליפים עם כפית 1/2 כפית עד כפית של שמן שומשום איכותי וריחני.
- סוגרים עם שבבי צאו מיין וסוגרים עם בצל ירוק.
לסיום, אהבתם את המתכון למרק תירס שלנו? נשמח שתשתפו איתנו באינסטגרם, אנחנו סקרנים!
בנוסף אם אתם רוצים לנסות מרקים שונים, נסו את מרק ראמן בקר שלנו בפעם הבאה.