מצרכים
- 180 גרם מים קרים (3/4 כוס)
- 360 גרם קמח (2.5 כוסות+כף)
- כפית שטוחה שמרים יבשים
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים ואז נוסיף את הקמח והמלח.
נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
נכסה ונניח בצד לכמה דקות
נעביר למשטח ונלוש ידנית, נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
מחלקים לכדורים של 50 גרם ללחמניות קטנות או 100 גרם ללחמנית בינוניות
פוחסים או מרדדים כל כדור ומקפלים את הבצק כך שנוצרות שכבות וזה עוזר לבנות מבנה גבוה לבאן.
נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו, נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייה גזור.
נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.
תעקבו אחרי ההוראות ואין סיבה שלא תקבלו תוצאה מושלמת כמו שלנו.