מצרכים
- 1/4 כוס אורז לבן
- 250 גרם נתח סינטה
- כף סוכר
- כף רוטב דגים
- 3 שיני שום
- פלפל צ’ילי
- כף סוכר
- כף רוטב דגים
- 2 לימונים
- 2 מלפפונים קטנים וקשים
- 150 גרם כרוב לבן
- גבעול סלרי אמריקאי גדול
- חופן עלי נענע
- חופן עלי כוסברה
- בצל סגול קטן
- בוטנים מרוסקים
אופן ההכנה
- קולים את את האורז במחבת על אש בינונית למשך 5 דקות או עד שהאורז נעשה שחום וענברי, מוציאים לקערה ומניחים לאורז להתקרר לטמפ’ החדר.
- לאחר שהאורז מתקרר, אנו רוצים לטחון אותו לאבקה, הכי פשוט לטחון בטוחן תבלינים, אך אם אין ניתן לכתוש במכתש ועלי ולסנן את הגושים הגדולים.
- מערבבים בקערה כף סוכר וכף רוטב דגים, מנקים את השומן מהסינטה וחותכים ל-2 רצועות.
- עוטפים את הסינטה ברוטב וצולים על מחבת עם מעט שמן על אש גבוהה, 30 שניות מכל צד, עד שהבשר מתקרמל אך עדיין מעט נא מבפנים, מניחים בצלחת בצד ונותנים לבשר להתקרר לטמפ’ החדר.
- נכין את הרוטב במכתש ועלי, נכתוש שיני שום ופלפל צילי, נוסיף כף סוכר, כף רוטב דגים ומיץ מ-2 לימונים. נערבב הכל היטב.
- נחתוך את הירקות ונפריד את העלים לסלט, נמזוג את הרוטב מעל ונערבב, נפרז את אבקת האורז הקלוי ונערבב מעט בשנית.
- נסדר את הסלט על צלחת, נפרוס דק דק את הבקר נניח מעל הסלט ונקטש עם בוטנים מרוסקים.