מצרכים
- חבילת נודלס מבושלת (1 ק״ג אטריות מבושלות)
- טופו
- 3 ביצים
- 4-5 כוסות ירקות חתוכים למוקפץ (כרוב, גזר, ברוקולי, פק צוי, סלרי, שיטאקי מושרה)
- 2 כפיות מלח (10 גרם)
- 3 כפיות סוכר (15 גרם)
- 2.5 כפות סויה בהירה (40 גרם)
- 2.5 כפות סויה כהה (40 גרם)
- 5 כפות יין סיני (75 גרם)
- 2 כפות שמן שומשום (20 גרם)
- 2 כפות שמן צ’ילי
- שמן להקפצה: 6 כפות (60 גרם)
אופן ההכנה
במתכון הזה נבשל בשלבים.
כל פעם שנעשה פעולה נשתמש בחלק מהרוטב ולבסוף נערבב הכל יחד.
אנחנו תמיד עושים הכנות מראש.
שוקלים, משרים וחותכים הכל מלפני ואז נהנים מלבשל.
פטריות שיטאקי נשרה מראש!
נרתיח מים בסיר, נכבה את האש, ונכניס את האטריות היבשות ל- 5 דקות בדיוק.
נסנן מהמים ונשטוף היטב לקירור והפסקת בישול. נניח בצד.
נערבב את כל מרכיבי הרוטב יחד ונניח בצד
נטרוף את הביצים בקערה
נרתיח שמן במחבת ונטגן קלות את הביצים
נחתוך את הטופו ונטגן על מחבת עם מעט שמן וחלק מהתיבול ונניח בצד
נחתוך את כל הירקות כדי שהכל יהיה לנו מוכן.
נחמם ווק היטב ונוסיף מחצית מכמות השמן. כשהווק לוהט מכניסים פנימה את האטריות, מוזגים מחצית מכמות הרוטב ומקפיצים.
מוציאים את האטריות לקערה, מוזגים שמן לווק ומביאים אותו לרתיחה בשנית.
הפעם מכניסים את הירקות, ביצים וטופו לווק הלוהט ומקפיצים יחד עם שארית הרוטב. ההקפצה צריכה להיות מהירה ולצרוב את חלקו החיצוני של הירק, ולא לבשל את הירק מבפנים.
מוזגים את הירקות על הנודלס ומערבבים היטב יחד.
כותשים קשיו, בוטנים ובצל קריספי (אופציונלי) ומוסיפים
מקשטים בבצל ירוק חתוך לטבעות ומגישים.