מצרכים
בצק:
- 400 גרם קמח
- 200 מ״ל מים
- חצי כפית מלח
תוספות לנודלס:
- 3 שיני שום
- 2 גבעולי בצל ירוק
- חצי כרוב קטן
- 4 פלפל צ׳ילי יבש
- 2 ביצים
תיבול:
- 3 כפות שמן צמחי ניטרלי
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 כפיות שמן שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח והמלח, מערבבים את הקמח עם צופסטיקס או מזלג תוך כדי שמוזגים את המים.
- יתקבלו פירורים גדולים, המשיך לערבב עד שרוב הקמח נעלם ומעבירים למשטח עבודה.
- מאחדים את הפירורים לבצק אחיד, ולשים את הבצק למשך 5-8 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
- מכדררים את הבצק עוטפים בניילן נצמד ונותנים לו לנוח 30 דקות במקרר.
- חותכים את הירקות ומכינים את התיבול והרטבים לקראת הקפצה.
- את הכרוב חותכים לקוביות, את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות ואת החלק הירוק חיתוך גס, את השום כותשים ואת הביצים מקשקשים בקערה.
- מרתיחים מים בסיר עמוק.
- מוציאים את הבצק מקירור וגוזרים פנימה משולי הבצק באמצעות מספרים, השתדלו לשמור על חתיכות דקות.
- מבשלים כשתי דקות עד שהוא צף ומסננים החוצה.
- מזלפים מעט שמן מעל חתיכות הנודלס ומערבבים כדי שלא ידבק ושומרים לצד הווק.
- מחממים מעט שמן בווק או בסיר, ומוזגים פנימה את הביצים ומקשקשים, עד שהביצים חצי מוכנות.
- מוציאים את הביצים לאותה קערה שממנה מזגנו ונניח לצד הווק.
- מחממים באותו ווק 3 כפות שמן ומוסיפים את השום, הצ’ילי והבצל הירוק, מבשלים עד שהשום מתחיל לשנות את צבעו.
- מוסיפים את הכרוב ומבשלים עד שהכרוב מתחיל להיות מעט שקוף, מוסיפים את הסויה הסוכר והמלח.
- מערבבים מעט, ואז מוסיפים את הנודלס שסיננו.
- מערבבים הכל היטב, מכבים את האש ומוזגים מעל שמן שומשום.
- מגישים ובתאבון 🙂