מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

ניוקי בצורת פטריות

שעה / בינוני / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
ניוקי בצורת פטריות של שחר ואורן

מצרכים

לניוקי:

  • 750 גרם תפוחי אדמה
  • ביצה L
  • כוס וחצי קמח
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

לרוטב:

  • מיקס פטריות שאוהבים
  • חמאה לטיגון
  • 2 שיני שום
  • שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • טימין

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה, מקלפים אותם ומניחים להם להתקרר.
  2. מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם שאר המרכיבים. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד, מעט דביק. ניתן להוסיף עוד קמח לנוחות.
  3. יוצרים מהבצק עיגולים קטנים, טובלים היטב בקמח ובעזרת פיה של בקבוק יוצרים צורה של פטריה.
  4. מבשלים את הניוקי במים עד שצפים ומניחים בצד.
  5. מכינים את הרוטב:
  6. מחממים חמאה במחבת רחבה ומוסיפים את הפטריות. מוסיפים את שאר התיבול ואת השמנת ומבשלים מעט לצמצום.
  7. מחממים חמאה במחבת ומטגנים מעט את הניוקי להזהבה.
  8. מוזגים מהרוטב לצלחת רחבה, מניחים את הניוקי הצרובים מעל ומגרדים פרמזן.
  9. זאת מנה מושלמת! שיהיה בתאבון 🙂