מצרכים
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה
- ממיסים יחד על בן מארי חמאה ושוקולד ומניחים בצד.
- במיקסר מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
- מוסיפים את הקמח לקצף ומעבדים קצרה רק עד להטמעה של הקמח בקצף.
- מעבירים 1/3 מהבלילה לתוך השוקולד
- מקפלים את תערובת הביצים בתוך השוקולד בעדינות מבלי לפגוע בהקפצה.
- מעבירים את יתרת הבלילה לשוקולד ומאחדים את הכל בקיפול עדין.
- מוזגים לכלים אישיים בקוטר 8 ס״מ
- אופים למשך 5 דקות בחום של 200 מעלות. החום הגבוה יוצר את הקרום, והזמן הקצר משאיר את פנים העוגה נימוח.
- חשוב להבין כי כל תנור הוא שונה, לכן הזמן משתנה בין תנור לתנור. לכן דרושים ניסוי וטעייה. אם הפונדנט יצא אפוי מידי להבא יש להוריד מעט את הזמן. אם יצא נוזלי מידי יש להוסיף זמן אפייה.
- מפזרים אבקת סוכר מעל וטורפים.