מצרכים
- 2-4 נתחי סטייק סלמון
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם חמאה
- 3 כפות מיסו בהיר (45 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
- 2 גבעולי בצל ירוק קטנים (30 גרם)
- 2 שיני שום כתושות
- 150 מ״ל יין לבן
- פטריות שימאג’י
- סויה בהירה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות
- חותכים החוצה את העצמות במרכז הסטייק (בודקים אם אין עוד קוצים בתוך הבשר, אם יש עוד מוציאים באמצעות פינצטת דגים)
- כדי שנוכל לגלגל את הסטייק בצורה יפה, אנו צריכים רצועת עור של הדג.
- בשולי הדג (הבטן) יוצרים חתך בקצה אחד עד לעור אוחזים היטב את הקצה עם העור.
- ואז מצמידים את הסכין בצורה אנכית למשטח ומפלטים כ-7-8 ס״מ של דג שיהיו מופרדים מהעור.
- מגלגלים את הדג לעיגול ונעזרים בעור שנותר על מנת לסגור את הדג מסביב.
- קושרים בחוט ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מסדרים מסביב לדגים פטריות שימאג’י.
- מברישים הכל היטב בסויה בהירה.
- מזלפים דבש, מפזרים מלח ופלפל ושולחים לאפיה.
- אופים בחום 220 מעלות למשך 12 דקות.
- בזמן שהדג בתנור מכינים את הרוטב-
- ממיסים 50 גרם חמאה במחבת
- מוסיפים את השום, מיסו ויין ומערבבים היטב עד לרתיחה.
- מכבים את האש ומוסיפים את שאר החמאה החתוכה לקוביות מעררבים עד שמקבלים רוטב אחיד.
- קוצצים בצל ירוק ומוסיפים אל החמאה יחד עם מלח.
- חולטים ברוקולי מספר דקות במים חמים (אופציונלי ומומלץ)
- מניחים דג על צלחת, מסירים את החוט, ניתן לצרוב עוד עם ברנר אם רוצים סגירה יפה.
- מסדרים סביבו ברוקולי, ומעליו את הפטריות שערבבנו יחד עם הרוטב של הדג בתבנית.
- מוזגים רוטב מעל הכל.
- את הרוטב שנשארת אפשר לשמור במקרר!
- בתאבון!