מצרכים
- אנדיב מפורק לעלים
- חסה סלנובה מפורקת לעלים
- אגס
- מלפפון
- 100 גרם גבינה כחולה
- אגוזי מלך מקורמלים:
- 100 גרם אגוזי מלך
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
לרוטב:
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית גדושה מיונז
אופן ההכנה
- מחממים סוכר במחבת רחבה עד שנוצר קרמל ואז מוסיפים את אגוזי המלך.
- מערבבים עד ציפוי מוחלט ומעבירים לקירור על השיש. קוצצים את האגוזים ומניחים בצד.
- מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים היטב. המיונז מסייע בקשירת הכל והסמכת הרוטב.
- מרכיבים את הסלט עם כל הירקות והגבינה
- מפזרים אגוזי מלך ומוזגים את הרוטב