מצרכים
מרכיב 1:
- חבילת פסטה 500 גרם
- 4 גביעי יוגורט 1.5% תנובה
- כפית גדושה מלח
- גבינה בולגרית תנובה 5%
- חלומי של פיראוס
- כוס זיתים שחורים פרוסים
- 3 כפות עלי אורגני קצוצים
- כ-20 עגבניות שרי בצבעים
- 1/3 כוס שמן זית
- כף מלח ים אטלנטי גס
- כפית וחצי שום גבישי
- כפית וחצי צ׳ילי גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם יוגורט ומלח. מכסים ונותנים לזה
- לילה במקרר עד שהיוגורט נספג בתוך הפסטה והיא הופכת ללבנה.
- מתחילים להרכיב סלט מעגבניות, אורגנו וזיתים
- פורסים את החלומי וצורבים על מחבת פסים, מקררים וחותכים לקוביות.
- מרכיבים רוטב משמן זית, מלח גס, שום גבישי וצ׳ילי.
- מפוררים גבינה בולגרית ומערבבים יחד עם החלומי, הירקות, הפסטה הקרה והרוטב.
- מגישים בתוך קערה יפה לסלט ומקשטים בעלי אורגנו קצוצים מעל.
- בתאבון וחג שמח!