מצרכים
- חצי קילו תפוחי אדמה קטנים
- כף מלח למים
- קורנפלור לציפוי
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות גדושות מיונז הלמנס
- כף גדושה חרדל דיז׳ון חלק הלמנס
- חופן קורנישונים
- בצל סגול בינוני
- גבעול בצל ירוק
- חופן צנוניות
- 2 ענפי סלרי עלים עם הגבעול
- 3 עלי קייל
- חופן שמיר
- לימון שלם
- כפית מלח ים אטלנטי גס
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר יחד עם מלח
- מכניסים את תפוחי האדמה לרבע שעה ומוציאים מהמים
- מעבירים לתבנית רחבה ומועכים עם תחתית של כוס את תפוחי האדמה.
- מפזרים בעדינות ומעט קורנפלור ומזלפים שמן
- אופים בתנור על 200 מעלות עד להזהבה (20 דקת בערך)
- חותכים את כל הירקות, קוצצים את הירק ומכניסים הכל לקערה.
- כשתפוחי האדמה רכים וזהובים נותנים להם לנוח כמה דקות ואז מוסיפים לסלט.
- מוסיפים את המיונז והחרדל, סוחטים לימון ומתבלים במלח ופלפל.
- מערבבים הכל היטב ומגישים.
- מומלץ לתבל לפני ההגשה כדי שהירקות יהיו טריים ופריכים אבל הסלט הזה טעים גם למחרת.
פרסום ממומן בשיתוף הלמנס ופודי