מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת גבינה

שעתיים / קל / 8 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגת גבינה

מצרכים

תחתית:

  • 200 גרם ביסקוויטים
    100 גרם חמאה

עוגה:

  • 100 גרם סוכר
    100 גרם שוקולד לבן
    200 גרם שמנת מתוקה
    350 גרם גבינת שמנת
    2 ביצים

טופינג:

  • 80 גרם שמנת חמוצה
    כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. טוחנים ביחד את הביסקוויט והחמאה ומשטחים בתחתית של תבנית קפיץ (השתמשתי בקוטר 16 אבל אפשר גם 18) שולחים למקפיא.
  2. מרתיחים ביחד שמנת מתוקה וסוכר עד המסה של הסוכר ומוזגים מעל השוקולד, מוסיפים את גבינת השמנת ואת הביצים וטוחנים היטב עד למרקם חלק.
  3. מוזגים מעל התחתית הקפואה עד 1-2 מ״מ משפת הכלי.
  4. אופים במשך שעה על 110 מעלות.
  5. המרקם של העוגה ביציאה מהתנור צריך להיות רוטט במרכז. אל תתפתו לאפות יותר מזה. זה יתייצב במקרר.
  6. נותנים קירור טוב של כמה שעות עד שהעוגה כולה מגיע לטמפרטורת מקרר ויציבה.
  7. מחלצים את העוגה מהכלי (אם צריך אפשר לעבור עם סכין מסביב.
  8. מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומורחים שכבה יפה מעל.
  9. מקשטים בתותים ופירות יער שאוהבים