מצרכים
- אורז מוכן לסושי (מחצי קילו אורז)
- דגים שאוהבים לסושי (450 גרם)
- אצות נורי
- בטטה בינונית
- מלפפון בינוני
- אבוקדו
- קמח טמפורה (חצי כוס)
- מים (חצי כוס)
- שבבי טמפורה
- שומשום
אופן ההכנה
- מכינים אורז סושי לפי המתכון שלנו לאורז סושי מערבבים את קמח הטמפורה עם המים, טובלים משולשים מאצות נורי בצד אחד ומכניסים לטיגון.
- טובלים טבעות בטטה בטמפורה ומטגנים עד להזהבה.
- משאריות הטמפורה מכינים שבבי טמפורה ומתחילים את ההרכבה של העוגה. מניחים על צלחת רינג בקוטר 16 ס״מ ובגובה 10 ס״מ.
- מרפדים את הדפנות בנייר אפייה.
- מרפדים בשכבה דקה של אורז (0.5 ס״מ) ואת דפנות הרינג ובאמצעות כוס שטוחה מהדקים את האורז. ממלאים באיזה מילוי שרוצים.
- חוזרים על השלב עד שנגמר האורז.
- מסדרים מעל בצורה מעוגלת את האבוקדו ובאמצע את דגים שחתכנו לקוביות.
- נחלץ את העוגה מהרינג ונקלף את נייר האפייה.
- נצמיד רצועות אצות נורי (חתכנו את האצה לרבעים)
- מסביב לעוגה נפזר את שבבי הטמפורה.
- נפזר שומשום לקישוט.
- ונשים את האצות המטוגנות מעל כטוויל.
- וזהו קיבלנו עוגת סושי מהממת!