מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת תפוזים

שעתיים / בינוני / 1 עוגה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגת תפוזים של שחר ואורן

מצרכים

תפוזים בסירופ:

  • כוס סוכר (200 גרם)
  • כוס מים (250 גרם)
  • 3 תפוזים פרוסים דק מאוד

בלילת תפוזים:

  • 4 ביצים L
  • כוס וחצי סוכר (300 גרם)
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • כוס וחצי מיץ תפוזים (375 גרם)
  • כוס שמן (200 גרם)
  • גרידה מ 2 תפוזים

אופן ההכנה

  1. פורסים את התפוזים לפרוסות דקות מאוד.
  2. מכינים סירופ סוכר ומבשלים בתוכו את התפוזים הפרוסים עד לריכוך.
  3. מסננים, מניחים בצד ושומרים את הסירופ.
  4. מצפים תבנית עגולה בקוטר 24 סמ בנייר אפייה ומסדרים את התפוזים בתחתית בצורת ספירלה.
  5. מכינים את הבלילה:
  6. מתחילים מלהקציף ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ולבנה.
  7. ננפה פנימה קמח ואבקת אפייה מעורבבים
  8. נוסיף גרידת תפוז, מיץ תפוזים ושמן ונערבב רק עד איחוד כדי לא לפתח גלוטן
  9. נמזוג את הבלילה לתבנית על התפוזים
  10. נאפה למשך שעה על 170 מעלות סטטי.
  11. כעבור שעה נבדוק עם קיסם, ונוסיף זמן במידת הצורך עד שהקיסם יצא עם פירורים יבשים עליו.
  12. מיד עם היציאה מהתנור נשקה את העוגה בסירופ ששמרנו ( כמה שיותר)
  13. נניח לעוגה להתקרר ואז נפוך אותה על צלחת
  14. נסיר את הניירות ונזלול!