מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת תפוחים בדבש

90 דקות / בינוני / 1 עוגה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגת תפוחים בדבש של שחר ואורן

מצרכים

  • 3 תפוחי עץ
  • 30 גרם חמאה (ניתן להמיר למרגרינה או שמן לעוגה פרווה)
  • 40 גרם סוכר לבן (3 כפות + כפית)
  • חצי כוס דבש
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • רבע כוס סוכר חום
  • חצי כוס שמן
  • 140 גרם קמח לבן (כוס)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית משפר אפייה (אופציונאלי)

  • תבנית אורך 30 גובה 8 ורוחב 8 ס”מ או 2 אינגליש קייק

אופן ההכנה

  1. נרפד תבנית בנייר אפייה (נעזר בשמן/ חמאה על מנת להצמיד לדפנות התבנית)
  2. מקלפים וחותכים את התפוח לקוביות קטנות, נבשל את קוביות התפוחים יחד עם החמאה והסוכר הלבן עד שעולה ריח מתקתק של קרמל, אם נועצים סכין בתפוח היא חודרת אליו בקלות, כלומר הוא התרכך, וכל הנוזלים התאדו מהמחבת.
  3. נעביר את התפוחים לקערה. ניתן להם להצטנן מעט, נוסיף את הדבש, נערבב ונניח בצד.
  4. מערבבים מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, קינמון ומשפר אפייה ומניחים בצד.
  5. מקציפים ביצים וסוכר חום במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף בהיר, הפעולה לוקחת כחמש דקות, אז לא להתייאש אחרי 10 שניות ולהגיד שזה לא עובד!
  6. לאחר שקיבלנו קצף תפוח, נוריד את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוזגים בזרם איטי דרך הדופן את השמן פנימה עד שנטמע, התערובת קצת תקטן בנפח שלה (זה בסדר!)
  7. מכניסים את תערובת האבקות ומערבלים בזמן קצר בעזרת וו גיטרה עד להטמעה.
  8. מכניסים את התפוח בדבש ומערבלים שוב להטמעה, שימו לב: בשלב הזה התערובת הפכה ליותר נוזלית. זה בסדר גמור!
  9. נוודא בעזרת לקקן שכל החומרים התערבלו גם מהתחתית של הקערה.
  10. מוזגים לתבנית ואופים 45 דקות על 170 מעלות בתנור שחומם מראש.
  11. מוציאים מהתנור ומזלפים מעט דבש. הוא גורם לעוגה להבריק והופך אותה למגרה ומזמינה.