מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף בקארי ויטנאמי

45 דקות / קל / 3 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוף בקארי ויטנאמי של שחר ואורן

מצרכים

  • 1.8 ק״ג שוקיים עוף (16 יח׳ – אפשר גם כרעיים)
  • 5 גזר בינוני (350 גרם)
  • 3 תפוח אדמה לבן בינוני (750 גרם)
  • בטטה בינונית (300 גרם)
  • 2 בצלים גדולים (400 גרם)
  • 2 כפות שמן (30 מ״ל)
  • פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 2 כוסות מים (500 מ״ל)
  • פחית קרם קוקוס (400 מ״ל)
  • 1/2 כוס מחית קארי צהוב (120 גרם)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה (10 גרם)
  • כף סוכר
  • כפית וחצי מלח

להגשה:

תחליפים:

  • למנה טבעונית – ניתן להשתמש בטופו במקום העוף- יש לייבש את הטופו היטב, לצפות בשכבה מספקת של קורנפלור ולטגן בשמן עמוק לקבלת ציפוי פריך וחזק כדי שישמור על הטופו בשלמותו בזמן הבישול.

אופן ההכנה

  1. את הגזר, הבטטה ותפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
  2. בצל אחד חותכים לרצועות ובצל שני לקוביות גדולות.
  3. מתחילים בסיר גדול לטגן את רצועות הבצל עם שמן עד שנעשה מעט שקוף, ומוסיפים את מחית הקארי ופותחים אותה מעט עם שמן.
  4. מוסיפים את העוף מערבבים עד שכל העוף מצופה בקארי. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את המים, גזר, תפוח האדמה ואת הבצל שחתכנו לקוביות, מתבלים בפפריקה מלח וסוכר מערבבים היטב מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית מערבבים מדי פעם.
  5. לאחר הבישול. מכניסים את הבטטה מערבבים מכסים ומבשלים שוב 20 דקות על אש בינונית.
  6. בסיום הבישול מוסיפים את הקרם קוקוס, מערבבים היטב מביאים לרתיחה ומכבים את האש. וזהו התבשיל מוכן.
  7. מגישים את התבשיל עם אטריות אורז, כוסברה, פלח לימון וצ׳ילי אדום למי שאוהב חריף.
  8. כמובן שניתן גם להגיש עם אורז לבן 😁