מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עקיצת הדבורה

3 שעות / בינוני / עוגה בקוטר 24 סמ
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

בצק שמרים:

  • 2 כוסות קמח 280 גרם (גם קמח רב תכליתי זה טוב)
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • כפית גדושה שמרים יבשים 5 גרם
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 1 ביצה L
  • כפית תמצית וניל
  • 160 מ”ל (2/3 כוס) חלב
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

ציפוי שקדים ודבש:

  • רבע כוס סוכר 50 גרם
  • רבע כוס דבש 70 גרם
  • 50 גרם חמאה
  • רבע כוס שמנת להקצפה 65 גרם
  • 100 גרם שקדים פרוסים

קרם דיפלומט דבש:

  • כוס חלב 250 מל
  • 4 חלמונים מביצים L
  • או 5 חלמונים מביצים M
  • 2 כפות סוכר 25 גרם
  • רבע כוס דבש 70 גרם
  • 2 כפות קורנפלור 20 גרם
  • 20 גרם חמאה
  • כפית מחית וניל
  • 3/4 כוס שמנת להקצפה- בסוף

סירופ סוכר שקדים:

  • חצי כוס סוכר 100 גרם
  • חצי כוס מים 125 מל
  • ליקר או תמצית שקדים אופציונלי

אופן ההכנה

מתחילים מהבצק:

מערבבים יחד חלב, סוכר ושמרים ונותנים לזה לעמוד מספר דקות עד שנוצר קצף לבן.

מוסיפים את כל שאר המצרכים ומעבדים במיקסר במהירות בינונית עד שנוצר כדור אחיד וחלק.

מקמחים אותו ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח.

דיפלומט דבש:

בהתחלה מכינים פטיסייר

לתוך קלחת נכניס את כל המרכיבים חוץ מהשמנת. ראשית נערבב היטב היטב עד שלא נשארים גושי קורנפלור או ביצה.

מדליקים את האש על חום בינוני נמוך ומבשלים תוך ערבוב תמידי עד לבעבוע ושם תראו שזה מסמיך.

מורידים מהאש, מעבירים לכלי ומצמידים ניילון נצמד על הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום.

מניחים בצד עד להגעה לטמפרטורת החדר.

ציפוי שקדים ודבש:

לתוך קלחת מכניסים את כל המצרכים חוץ מהשקדים הפרוסים.

מביאים הכל לרתיחה ובעבוע חזק ואז מכבים את האש, מוסיפים את השקדים ומערבבים.

חוזרים אל הבצק:

משתמשים בתבנית בקוטר 24 סמ, ומראש גם מרפדים אותה בנייר אפייה.

מרדדים את הבצק ושמרים עליו מעוגל וחלק 

מביאים אותו לגודל מעט קטן יותר מקוטר התבנית ומניחים במרכזה.

מוזגים את תערובת השקדים והדבש על הבצק ומפזרים בצורה אחידה.

תניחו את התבנית העגולה על תבנית עם נייר אפייה כדי שלא תנזול חמאה לתנור ותעלה עשן בכל הבית ואני כותב את זה מניסיון.

אופים במשך 40 דקות בחום 170 מעלות עד שהכל זהוב מאוד ומקורמל.

ביציאה מהתנור נותנים לה לנוח ולהצטנן.

סירופ סוכר:

בזמן שהעוגה נאפית, נבשל יחד סוכר ומים עם תמצית שקדים עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ.

נניח בצד לקירור לטמפרטורה החדר.

חוצים את העוגה לרוחבה ומברישים או מתיזים את הסירופ שווה בשווה בין שני החצאים.

קרם דיפלומט:

מקציפים את השמנת בתוך קערה עד שהיא יציבה

מעבירים את הקרם דרך מסננת לתוך הקערה

מערבבים יחד לאיחוד ומתקבל קרם דיפלומט.

מעבירים לשק זילוף. אם אתם בוחרים להשתמש בצנתר, אל תשכחו להכניס אותו לתוך שק הזילוף לפני שאתם מעבירים גם את הקרם.

מזלפים בצורה יפה מסביב

את כל שאר הקרם מזלפים במרכז ולא צריך להשקיע כי לא רואים את זה אחר כך

והדבר האחרון:

מניחים את הראש מכוסה השקדים מעל הקרם ומקבלים עוגה יפהפיה.