מצרכים- תבנית פאי בקוטר 28
לתבנית בקוטר 20 ניתן לחלק את כל הכמויות לחצי.
בצק פריך שקדים:
- בצק פריך שקדים:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
- 150 גרם חמאה
- ביצה L
- תמצית/ מחית וניל
מלית פקאן:
- 100 גרם חמאה רכה/ מומסת
- כוס סוכר חום (200 גרם)
- קורט מלח
- כוס סירופ מייפל טהור (שימו לב שזה טהור ולא סירופ לפנקייק אחרת זה יהיה מתוק בטירוף)
- 200 גרם פקאן גרוס
- 4 ביצים
- חצי כוס קמח (70 גרם)
200 גרם חצאי פקאן לקישוט
אופן ההכנה
- מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחדיו במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד (קורה מהר מאוד)
- משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה 3-4 ממ.
- אם הבצק דביק, נותנים לו מנוחה במקרר ואז מניחים אותו על הרינג או התבנית, מהדקים את התחתית וחותכים את העודפים.
- מהעודפים אפשר להכין עוגיות חמאה מושלמות
- את הקלתית מכניסים למקפיא עד שהמלית מוכנה.
- בוררים את כל הפקאנים שלנו: מפרידים בין החצאים המושלמים שהם אתה שיקשטו את הפאי, לבין השבורים, שאותם נגרוס וישמשו למלית.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
- מוזגים על הקלתית
- מסדרים את חצאי הפקאן מעל
- שולחים לאפייה של 50 דקות על 180 מעלות סטטי.
- ביציאה מהתנור ניתן להבריש את הפקאנים במעט סירופ מייפל על מנת שיקבלו ברק יפה.