מצרכים
- 4 כוסות קמח לחם ( 560 גרם)
- כוס וחצי מים (375 גרם)
- 3 כפות שמן זית (40 ג)
- כפית שמרים (5 ג)
- כפית גדושה מלח (8 ג)
- סלק בינוני
- בטטה בינונית
- גבינת קשקבל מסדרת קולקשן של השף הלבן
- גבינת קממבר מסדרת קולקשן של השף הלבן
- מלח ים אטלנטי גס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את המים והשמרים, ולאחר 2 דקות מוסיפים פנימה גם את הקמח,
- השמן והמלח.
- מתחילים לעבד במהירות איטית עד שכל החומרים נאספים לבצק ואז מעלים מהירות לגבוהה למשך כ 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, מבריק ונפרד מהדפנות.
- נשמן בשמן זית קופסה גדולה ונעביר את הבצק לתפיחה של 3 שעות עד שהוא משלש את נפחו.
- קולפים את הבטטה והסלק, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית ואופים עד לריכוך.
- חותכים את גבינת הקשקבל ואת הקממבר לקוביות.
- כאשר הבצק תפח הופכים אותו על תבנית עגולה גדולה (או סוטאז׳) ובעזרת לחיצות עדינות עם קצות האצבעות, נשטח את הבצק בתבנית, בזהירות לא להרוס את האווריריות.
- מפזרים את התוספות מעל, מפזרים מלח ים גס ואופים למשך 15-20 דקות על 240 מעלות עד שהפוקצה משחימה והגבינות ניתכות.
- מוציאים מהתנור, מומלץ להעביר את זה למשטח לקירור.
- בתאבון וחג שמח!