מצרכים פנקייק מלוח
פנקייק גבינה:
- 140 גרם קמח
- 125 גרם רוויין/אשל
- 2 ביצים
- כפית אבקת אפייה (4 גרם)
- כף סוכר (15 גרם)
- חצי כפית מלח (2.5 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
רוטב הולונדייז:
- 2 חלמונים
- מיץ מחצי לימון
- קמצוץ מלח
- 1/4 כוס חמאה רכה (50 גרם)
להגשה:
- סלמון/פורל מעושן
- ביצת עין
אופן ההכנה של פנקייק גבינה מלוח
- מערבבים את כל מרכיבי הפנקייק יחדיו עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- משני מחבת רחבה במעט חמאה ויוצקים כחצי מצקת על המחבת על אש בינונית. ומבשלים עד ששני הצדדים מזהיבים.
- לרוטב ההולנדייז המהיר, בקערה עמידה למיקרו מערבבים יחד את החלמונים הלימון והמלח למחית אחידה. ומוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי שאנו טורפים במטרפה, חשוב שהחמאה תהיה רכה ובטמפ החדר כדי שתיווצר אימולסיה אחידה ויפה. ממליצים להשתמש בחמאה למריחה כמו לורפק.
- מכניסים את הקערה למיקרו למשך 15-25 שניות, תלוי בעוצמת המיקרו שלכם. עד שהבלילה מתחילה להתמצק. ממליצים להתחיל מ-15 שניות לבדוק ואז להוסיף 5 שניות כל פעם עד שמגיעים למרקם הרצוי. מערבבים הכל לקבלת הולונדייז סמיך.
- מסדרים פנקייקים בצלחת ובניהם סלמון או פורל מעושן. מעל הכל ביצת עין, ורוטב הולנדייז בנדיבות.
הכנתם פנקייק מלוח מושלם? נשמח שתשתפו אותנו באינסטגרם, תנו לנו הצצה.
יש לכם מצב רוח למנה אחרונה מתוקה? קבלו את הסינבון קינמון המפואר שלנו.