מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פוטוצ’יני בשמנת כמהין

40 דקות / קל / 2 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פסטה שמנת כמהין של שחר ואורן

מצרכים

  • פסטה טרייה לפי הטיפ שלנו (בצק מ-300 גרם קמח ושלוש ביצים)
  • 500 מ״ל שמנת 38%
  • כף דגושה של מחית כמהין
  • מלא פרמזן

אופן ההכנה

  1. מכינים חצי קילו בצק פסטה טרייה (בצק מ-300 גרם קמח ושלוש ביצים),
  2. על פי המתכון שהעלנו בטיפ הפסטה הטרייה.
  3. מקמחים, מרדדים עד העובי השלישי הדק במכונה, חותכים לפטוצ׳יני ומכניסים לבישול במים רותחים עם הרבה מלח.
  4. במקביל, אל מחבת מוסיפים 500 מ״ל שמנת 38%, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים 7-10 עד הסמכה וצמצום מוסיפים פנימה כף דגושה של מחית כמהין איכותית ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים מצקת ממי הפסטה ואת הפסטה עצמה (כשהיא כמעט מוכנה), ומבשלים עוד 2-3 דקות לצמצום, אבל לא מדי – כדי לשמור על הקרמיות.
  6. מגישים עם המון פרמזן מגורדת מעל ונהנים מכל ביס 🤩