מצרכים
- פסטה טרייה לפי הטיפ שלנו (בצק מ-300 גרם קמח ושלוש ביצים)
- 500 מ״ל שמנת 38%
- כף דגושה של מחית כמהין
- מלא פרמזן
אופן ההכנה
- מכינים חצי קילו בצק פסטה טרייה (בצק מ-300 גרם קמח ושלוש ביצים),
- על פי המתכון שהעלנו בטיפ הפסטה הטרייה.
- מקמחים, מרדדים עד העובי השלישי הדק במכונה, חותכים לפטוצ׳יני ומכניסים לבישול במים רותחים עם הרבה מלח.
- במקביל, אל מחבת מוסיפים 500 מ״ל שמנת 38%, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים 7-10 עד הסמכה וצמצום מוסיפים פנימה כף דגושה של מחית כמהין איכותית ומערבבים היטב.
- מוסיפים מצקת ממי הפסטה ואת הפסטה עצמה (כשהיא כמעט מוכנה), ומבשלים עוד 2-3 דקות לצמצום, אבל לא מדי – כדי לשמור על הקרמיות.
- מגישים עם המון פרמזן מגורדת מעל ונהנים מכל ביס 🤩