מצרכים
קרם:
- שמנת מתוקה
- שוקולד לבן
- וניל
- מאצ’ה
פירורים:
- אבקת שקדים
- סוכר
- חמאה
- חלמונים
- אבקת אפייה
- מלח
- וניל
אופן ההכנה
קרם:
נרתיח את השמנת המתוקה ונשפוך אותה על 120 גרם שוקולד לבן נערבב היטב יחד ונשלח לקירור במקפיא. טרם ההרכבה נוציא אותו מהמקפיא, נוסיף כפית אחת של אבקת מאצ׳ה מנופה ונקציף עד לקבלת מרקם קצפתי אך עדיין מעט נוזלי.
פירורים:
אל קערת מיקסר עם וו גיטרה נכניס הכל יחד: 120 גרם אבקת שקדים 80 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס) 80 גרם חמאה 2 חלמונים כפית אבקת אפייה קורט מלח כפית וניל נעבד רק עד לקבלת מסה אחידה. נשטח בין 2 ניירות אפייה, נסיר את החלק העליון, ונאפה למשך 12 דקות על 150 מעלות. ניתן לזה להתקרר מעט ונגרוס לפירורים.
הרכבה:
פורסים תותים, מסדרים בתוך כוס שכבות של תותים, פירורים וקרם.
בוזקים אבקת מאצ’ה מעל לקישוט.