מצרכים
- 4 גזרים (350 גרם)
- 2 בצלים בינונים (250 גרם)
- 8 שיני שום (55 גרם)
- 1/2 קילו -בשר טחון
- 4 עלי דפנה
- 3 גבעולי טימין טרי
- 3 גבעולי מרווה טרי
- ראש של גבינת פרמזן (אופציונאלי)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 פחיות גדולות של עגבניות מרוסקות
- 800 מ”ל מים
אופן ההכנה
- במעבד מזון, טוחנים את הגזר ומוצאים לקערה. לאחר מכן טוחנים יחד את הבצל והשום ומוספים לקערה עם הגזר (אנו לא טוחנים את הגזר עם הבצל כי המיצים מהבצל יפעגו בטחינה של הגזר)
- בסיר, מחממים כף שמן זית, ומבשלים את הבשר הטחון, עד שהשומן נמס והבשר מקבל חריכות, מוציאים את הבשר לכלי נפרד ובאותו הסיר מחממים כף של שמן זית ומוסיפים את הגזר הבצל והשום אל הסיר ומבשלים עד שהבצל נהיה שקוף ומתקבל ריח נעים של בצל מטוגן.
- מוסיפים את הבשר המבושל פנימה, ומכניסים את עלי הדפנה וגבעולי טימין ומרווה וראש הפרמזן, מערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים את הכל ומבשלים עוד 2 דקות.
- מוסיפים 2 פחיות של עגבניות מרוסקות ומערבבים היטב + 800 מ”ל מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- גוזרים נייר אפייה בגודל הסיר עם חור באמצע, ומכסים את הרוטב מלמעלה עם הנייר, (החור עוזר להרוטב להצטמם והנייר עוזר לרוטב להתבשל באדים של עצמו) מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי, כל 20-30 דקות יש לערבב את הרוטב.
- פותחים את המכסה על צדו של הסיר ומשאירים חריץ לאדים ומצמצים את הרוטב לעוד שעה על אש קטנה.
- לאחר שרואים שלא נשארו נוזלים רבים ברוטב, מכבים את האש, מוציאים את הגבעולים ואת ראש הפרמזן.
- והרוטב מוכן, ניתן לאכול כמובן עם פסטה, להשתמש כרוטב ללזאניה, או קנלוני.
- בתאבון.