מצרכים
בלילה:
- 300 גרם קמח (2 כוסות+ כף גדושה)
- כפית מלח (5 גרם)
- כפית סודה לשתיה (5 גרם)
- 100 גרם חמאה בטמפ החדר
- 300 גרם סוכר לבן (כוס וחצי)
- 3 ביצים
- כפית מחית וניל
- כף גדושה קקאו (15 גרם)
- 250 גרם רוויון (כוס)
- כפית חומץ (5 גרם)
- צבע מאכל אדום (מסיס במים)
קצפת:
- ליטר שמנת להקצפה
- 2 חבילות פודינג וניל (80 גרם כל אחת)
אופן ההכנה
- הכמויות למסה של העוגה מספיקות ל-3 שכבות של עוגה, ניתן לאפות ב-3 פעמים באותו הכלי, או לחלק את המסה ל-3 כלים זהים ולאפות בבת אחת.
- אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 ס״מ.
- חשוב לצפות את דפנות הכלי בנייר אפיה כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה בשלמותה.
- ודאו שכל מרכיבי הבלילה בטמפרטורת החדר כדי שיאוחדו בצורה מיטבית בתהליך
- מערבבים את צבע המאכל בחומץ. כמה לשים? חצי כפית בערך, ואם תרגישי שיש צורך להוסיף עוד, זה בסדר! צבעי מאכל מתנהגים אחרת זה מזה.
- מערבבים את הנוזל האדום בתוך הרוויון.
- מערבבים קמח, סודה וקקאו ומנפים
- מוסיפים מלח ומערבבים
- מקציפים את החמאה והסוכר עד לתערובת תפוחה
- מוסיפים ביצה ומקציפים להטמעה
- חוזרים חלילה עם 2 הביצים שנותרו.
- מוסיפים את הרוויון הצבוע ואת הוניל ומערבבים.
- מאחדים בתנועת קיפול בין שתי התערובות עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מחלקים את התערובת בין הכלים
- אופים למשך 25 דקות על 180 מעלות ובודקים עם קיסם עד שהוא יבש.
- מחלצים מהכלי וחותכים את החלק העליון כדי שיהיה ישר ולא מעוגל.
- את החלקים שחתכנו מגדרים בפומפיה ושומרים את הפירורים בצד, הם ישמשו אותנו לקישוט.
- מקציפים שמנת ופודינג עד להתייצבות. אל תקציפו יותר מדי כי יהיה קשה לעבוד עם קצפת קשה.
- מניחים עיגול של תחתית ומורחים עליו קצפת
- מניחים שכבה נוספת ומורחים קצפת וככה בונים מגדל.
- מורחים את יתרת הקצפת ומצפים את העוגה .
- בתנועה של טפיחה על הקצפת יוצרים מראה קיפודי, זה רק כדי לוודא שהקצפת מרוחה בצורה אחידה.
- מפזרים בצורה אחידה וצפופה את הפירורים האדומים על כל העוגה עד שהיא מצופה כולה.
- זהו! תעקבו אחרי ההוראות וגם לכם תהיה רד וולווט מושלמת ❤️