מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

שאנגחאי באן

90 דקות / בינוני /24 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
שאנגחאי באן

מצרכים

בצק:

  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 1/4 כוס קורנפלור (30 גרם)
  • כפית שמרים (4 גרם)
  • כפית סוכר (5 גרם)
  • 2/3 כוס מים פושרים (160 מ״ל)
  • כף שמן (15 גרם)

מלית:

  • 250 גרם פרגית טחונה
  • כף סויה בהירה (15 גרם)
  • כפית סויה כהה (5 גרם – אם אין אז להמיר בסויה בהירה)
  • כף יין סיני / סאקה (15 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 4 גבעולי בצל ירוק (100 גרם)
  • 2 כפיות שמן שומשום (10 גרם)
  • 2 כפיות ג׳ינג׳ר מגורד (10 גרם)
  • 1/4 כוס מים (60 מ״ל)
  • כף שמן (15 גרם)

רוטב:

  • 2 כפות סויה בהירה (30 מ״ל)
  • כף חומץ בלסמי (15 מ״ל)
  • כפית סוכר (5 גרם)
  • כפית שמן שומשום (5 גרם)

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחדיו עד לאיחוד ומניחים בצד ומכסים למנוחה.

קוצצים בצל ירוק לטבעות ואז קוצצים דק.

אפשר לשמור בצד קצת טבעות מהחלק הירוק לקישוט בסוף.

מכינים את המלית על ידי ערבוב כל החומרים יחדיו.

שימו לב לערבב היטב עד שהמלית הופכת לדביקה ומבריקה, ומניחים בצד.

חוזרים אל הבצק- לשים עוד קצת כדי להוציא אויר וכדי להפוך ליותר חלק.

מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים (צריך לצאת 20 גרם לכל חלק)

מכדררים כל חלק ואז מתחילים לרדד. (יש לשמור את הכדורים מכוסים שלא יתייבשו)

תחילה מרדדים את כל הבצק אבל אז עוברים לרדד רק את השוליים.

הסיבה שאנחנו עושים את זה היא שככה אנחנו שומרים שלאחר הגלגול העובי של הבצק יהיה אחיד בתחתית וגם מעל.

מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז ואז מתחילים לקפל. הדרך הכי נוחה להבין את הקיפול היא לצפות בסרטון כפי ששחר מדגים.

בסוטאז׳ רחב או מחבת עם מכסה מתאים מורחים מעט שמן ומסדרים את כל הכיסונים במרווחים שווים.

מכסים וצורבים למשך 10 דקות על אש בינונית עד שהתחתית זהובה.

שימו לב לעוצמת האש ותהפכו מדי פעם אם אתם לא בטוחים, יכול להיות שזה יהיה מוכן תוך פחות מ- 10 דקות ויכול להיות שתצטרכו עוד זמן.

מעלים את האש לגבוהה כדי שהתחתית תתחמם מאוד ואז מוזגים מים עד שנוצרת שכבת דקה ואחידה שמכסה את התחתית.

מכסים ונותנים לכיסונים לספוג את הנוזלים ולהתאדות.

כאשר אתם רואים שהמים בתחתית אוזלים, תסירו את המכסה, תנערו מעט את הכלי, תנמיכו את האש, ותמתינו עוד דקה עד שהמים ייעלמו לחלוטין ותסירו מהאש.

מגישים עם הרוטב שכתוב למעלה- רק לערבב הכל, מקשטים עם בצל ירוק ושומשום.

בתאבון!