היום אתם הולכים לטרוף שניצל וינאי כמו באוסטריה, שניצל עגל מושלם. מדובר על קלאסיקה אוסטרית שמקורה בוינה, ידועה בפשטות, באלגנטיות ובטעמה שאי אפשר לעמוד בפניו. היא עשויה באופן מסורתי עם בשר עגל רך, דפוק דק דק דק ומצופה פנימה עם קרום פירורי לחם זהוב ופריך.
פירורי הלחם מספקים ציפוי עדין, חום-זהוב, באופן מסורתי מוגשת עם לימון ומלווה בצד עם סלט תפוחי אדמה או פירה, זו ארוחה מנחמת ואלגנטית. המנה מתאימה גם כארוחת ילדים בצהריים וגם כארוחת ערב זוגית או משפחתית.
שניצל וינאי מתכון
מצרכים
- 4 פרוסות של שייטל פרוס דק לשניצל במשקל 100 גרם לפרוסה.
- קמח לבן לציפוי
- ביצה
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית חרדל דיז׳ון חלק
- פירורי לחם
שניצל וינאי – שניצל עגל אופן הכנה
- נטבול כל פרוסת שייטל בקמח עד שתצופה היטב.
- נכין תערובת מביצה, מלח, פלפל וחרדל דיז׳ון ונטבול את השניצל.
- נשאיר את זה בתוך התערובת למשך 2 דקות עד שכל הנוזל ייספג בקמח ונקבל ציפוי עבה ודביק.
- נטבול היטב בפירורי לחם ונטגן בשמן חם בטמפרטורה 165-170 מעלות עד להזהבה.
- סיימנו!
- כדי לשדרג את החוויה, הגשנו לצד פירה ופטריות מוקפצות.
- פיזרנו מלח ים אטלנטי גס מעל וסחטנו לימון.
עשיתם את הארוחה המושלמת? נשמח לראות את המנה שלנו מככבת אצלכם בארוחה. בקרו אותנו באינסטגרם ושתפו איתנו!
מחפשים קינוח קליל וטעים לארוחה? אנחנו ממליצים לבקר את מתכון סינבון קינמון שלנו.