מצרכים
- כוס מים חמימים
- 4 כפות סוכר חום
- כפית שמרים יבשים
- 4 כוסות קמח
- 2 כפיות שטוחות מלח
- 50 גרם חמאה
- 2 ביצים
- לקישוט:
- מלח גס
- שומשום
- זעתר
אופן ההכנה
- אל קערת מיקסר נכניס את המים, הסוכר והשמרים.
- נערבב וניתן לשכבת קצף לבן להיווצר במשך 5 דקות.
- נוסיף את הקמח, מלח, חמאה וביצה ונלוש למשך 5 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך וחלק אך לא דביק למגע.
- נשמן קערה ונעביר אליה את הבצק. נכסה ונתפיח למשך שעה.
- כעבור שעה, נחלק את הבצק ל- 8 כדורים שווים.
- ניצור רצועה דקה מכל עיגול ונגלגל בדיוק לפי השלבים שבסרטון, זה באמת קל!
- נרתיח מים בסיר, ומבלי להתפיח שנית, נכניס כל אחד מהם למשך 30 שניות לבישול ונוציא לתבנית.
- נמרח ביצה שתכסה את כל המאפה. חשוב להשקיע במריחה, זה ישפיע על הנראות הסופית.
- נפזר מעל תוספות כמו מלח גס, שומשום או זעתר (או הכל 😉 )
- נאפה בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה או עד שמתקבל הצבע הרצוי.
- אתם כנראה תתנפלו על זה ישר ביציאה מהתנור, זה מה שאנחנו עשינו 🙂
- בתאבון 🙂