מצרכים
עוף להקפצה:
- 500 גרם עוף חתוך לרצועות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- כפית קורנפלור
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מים
ירקות להקפצה:
- כוס טבעות גזר שהוקפאו והופשרו (150 גרם)
- כוס פאקצוי חותך לקוביות (100 גרם)
- כוס בצל יבש חותך לקוביות (150 גרם)
תיבול:
- כף שמן
- כפית מלח
- כפית וחצי סוכר
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 וחצי כפיות קורנפלור
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
- עוף להקפצה
- מערבבים את רכיבי המרינדה, סוכר, מלח קורנפלור, סודה לשתייה ומים
- שופכים על רצועות העוף ומערבבים נותנים לנוח כ-15 דקות
- מביאים סיר מים כמעט לרתיחה ומכניסים את רצועות העוף אחד אחד ומבשלים עד שהעוף מוכן.
- הקפצת המנה
- מסדרים הכל ליד הווק, שיהיה זמין ומגיש במהלך ההקפצה, מערבבים את הקורנפלור ואת המים ומניחים גם במקום נגיש.
- מחממים כף שמן בווק רחב עד שמעלה אדים
- מוסיפים פנימה את העוף, הגזר והבצל
- ומוסיפים את התיבול מעל הכל (סויה, סוכר, מלח)
- נערבב ונבשל את הכל כ- 2 דקות על אש גבוהה
- נוסיף את הפאקצוי ומעל הכל את תמיסה ההסכמה שלנו (קורנפלור ומים) ונערבב הכל על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך
- נמזוג לכלי ומפזר מעל הכל את הקשיו.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או אורז מוקפץ עם ביצים.