מצרכים
חלת סלק:
- 4 כפיות גרם מים חמימים (20 מ״ל)
- כפית סוכר (5 גרם)
- כפית שמרים (5 גרם)
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- 170 גרם (2/3 כוס) סלק טחון
- כפית מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית (25 מל)
- כפית מלח (8 גרם)
- כף סוכר (15 גרם)
בצק רגיל עם ביצים:
בצק רגיל בלי ביצים:
אופן ההכנה:
- מתחילים משמרים וסוכר בתוך מים כדי ליצור התססה שתעזור בהתפחה.
- הבצק ללא ביצים. הנוזלים מגיעים מהסלק
- מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
- מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומרדדים כל כדור לדף
- מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
- את הרצועות מאריכים מספיק כדי להצליח לקלוע אבל לא יותר מדי.
- קולעים פרח כמו שמודגם בסרטון
- מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
- מברישים חלמון עם מעט מים היטב מכל הכיוונים.
- אופים 20 דקות על 200 מעלות.