מצרכים
- קילו קמח
- 50 גרם שמרים טריים/ 15 גרם שמרים יבשים
- 500 מ״ל מים
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 100 גרם שמן זית
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
יש לנו באתר המון מתכונים לחלות! עם ביצים, בלי ביצים, חלה מתוקה, קליעות של חלות מרצועה אחת ועד 12…
פשוט תבחרו את המתכון שהכי מתאים לכם!
אופן ההכנה
- מכינים בצק
- מתקבל בערך 1.750 גרם
- חילקתי את הבצק ככה:
- גוף החלה הוא חלה מ- 5 רצועות, אז חילקתי 5 כדורים במשקל 160 גרם כל אחד
- ראש החלה הוא חלה מ- 4 רצועות, אז חילקתי 4 כדורים במשקל 75 גרם כל אחד
- 2 זיזים הם 2 חלות מ- 3 רצועות, אז חילקתי 6 כדורים במשקל 30 גרם כל אחד
- ידית המפתח הוא 4 בייגלים, אז חילקתי 4 כדורים במשקל 120 גרם כל אחד- בערך, זה ממש שנשאר והמשקל יכול להיות קצת שונה
- כל כדור הופכים לרצועה ואז קולעים
- מסדרים על תבנית עם נייר אפייה לפי הצורה
- למרכז הבייגל מכניסים כלי עגול עמיד בחום כדי לשמור על הצורה
- מתפיחים היטב
- ערבבתי ביצה עם מעט מים וסילאן והברשתי היטב
- שומשום לפי טעם או עיצוב
- אופים למשך 25 דקות על 200 מעלות